9 Mayıs 2018 Çarşamba

BAŞKALARININ FOTOĞRAFLARI





Merhabalar 
Bu Cumartesi (12 Mayıs 2018) 15:00-16:00 saatleri arasında sınırlı sayıdaki davetli için sanatçı konuşması gerçekleştireceğiz. İlgilenebileceğinizi düşündüğümüz bu etkinlikte sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Konuşmacılar 

Engin Özendes 
(Fotoğraf tarihçisi ve küratör) 
Türkiye fotoğraf tarihi üzerine araştırmalarına 1974'te başladı, yerli ve yabancı gazete, dergi ve ansiklopedilerde yazıları yayımlandı. Fotoğraf tarihi konulu pek çok konferans verdi ve jüri üyeliklerinde bulundu. 2004 - 2011 yılları arasında İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin 'Fotoğraf Sergileri Küratörü' olarak görev aldı. 
 
Yetvart Tomasyan
(Yayıncı ve araştırmacı) 
1993 yılında Ermeni yayıncılık geleneğinin Türkiye'deki son temsilcisi olan Aras Yayıncılık'ı kurdu. Kaderine terkedilen Maryam Şahinyan arşivini bularak 20 seneyi aşkın süre koruyan Yetvart Tomasyan, 2009 yılında arşivi Tayfun Serttaş'a emanet ederek kamuya açılmasını sağlamıştır.     
 
Tayfun Serttaş 
(Sanatçı, yazar ve araştırmacı) 
Görsel arşivler üzerine yürüttüğü araştırmalarını 2007 yılında tamamladığı yüksek lisans tezinde toplamıştır. Bu tarihten itibaren yurt içi ve yurt dışında araştırma tabanlı birçok sergi ve konferans gerçekleştirmiştir. Pilevneli'de devam etmekte olan FLASHBLACK isimli kişisel sergisi, sanatçının Maryam Şahinyan arşivi üzerine dokuz seneyi bulan birikimine dayanmaktadır.


Hiç yorum yok: