24 Şubat 2022 Perşembe

İSTANBUL ROTARY SANAT FONU

 


Sanat dünyamıza yeni bir nefes

İSTANBUL ROTARY SANAT FONU

İstanbul Rotary Kulübü, 2010-2011 döneminde başlattığı “İstanbul Rotary Sanat Ödülü Yarışması ve Sergisi” programını, geçtiğimiz yıl itibarıyla, yeni bir yaklaşımla, “İstanbul Rotary Sanat Fonu”na dönüştürmüştü.

Yaşadığımız küresel salgının ağırlaştırdığı yaşam koşullarında daha da anlam kazanan bu girişim, ilk yılında farklı disiplinlerden 8 sanatçıya üretimleri için destek verdi. 

Fondan destek alan sanatçılar Tayfun Serttaş, Mehmet Ali Boran, Eda Sütunç, Esra Oskay, İrem Tok, Ömer Paker, Zeynep Merve Çiçek ve Kıvılcım Güngörün oldu.

Bu yıl da, 25-40 yaş arası (1 Ocak 1982’den sonra ve 1 Ocak 1997’dan önce doğmuş̧ olan) sanatçılarımıza, projelerini hayata geçirebilmeleri için destek sağlamayı hedefleyen İstanbul Rotary Sanat Fonu eserlerin malzeme ve üretim yöntemleri kısıtlanmaksızın güncel sanatın her disiplininde üretime açıktır.

Fon için İstanbul Rotary Kulübü’ne başvuracak sanatçılardan, çalışmalarını örnekleyen yapıtların yer aldığı bir portfolyo ve fon projelerini anlatan bir başvuru dosyası istenecek. 

Başvurular; Aydın Harezi, Ayda Elgiz Güreli, Ayşe Umur, Başak Şenova, Fatoş İrwen, Hera Büyüktaşçıyan, Işın Önol, İpek Duben, Murad Ardaç, Nural Denker ve M. Özalp Birol’dan oluşan İstanbul Rotary Sanat Fonu Seçici Kurulu tarafından değerlendirilecek. 

Başvuruların, 20 Nisan 2022 tarihine kadar İstanbul Rotary Kulübü’ne iletilmesi gerekiyor. 

Ayrıntılı bilgi için: https://www.istrotarysanat.com/basvuru.html

Hiç yorum yok: