4 Ağustos 2013 Pazar

"Kartpostalı bugünlerde kaça basıyorlar?" Milliyet@ Tamar Mepe


For LINK

Ünlülerin fotoğrafçısı “Stüdyo Osep” destek bekliyor

Yeşilçam oyuncularının fotoğrafçısı Osep Minasoğlu, hasta yatağında sevenlerinden destek bekliyor. İstanbul'un yaşayan en eski stüdyo ve set fotoğrafçılarından Osep Minasoğlu (86) iki ay önce düşme sonucu kalça kırığı teşhisiyle yatırıldığı hastaneden, iki ağır ameliyat geçirdikten sonra taburcu oldu.

1960’lı yıllarda dönemin en büyük fotoğraf stüdyosunu kuran Osep Minasoğlu, Zeki Müren, Cüneyt Arkın, YılmaGüney gibi isimlerin fotoğraflarını çekmişti. Türkiye’de ilk renkli fotoğrafı çeken, ilk renkli fotoğraf baskısını yapan Minasoğlu, dünyada 35 mm sinema filmini dia haline getiren ilk kişi olarak tarihe geçti. Ayrıca Türkiye’ye otomatik baskı makineleri, dia pozitifler ve renkli negatif filmleri ilk getiren kişi olan 86 yaşındaki fotoğrafçı, bir süre önce yerleştiği Bomonti - Petites Soeurs Bakımevi’nde, kendisini ziyarete gelenlere hala “Kartpostalı bugünlerde kaça basıyorlar?” diye soruyor. 

Osep Minasoğlu arşivi, 1999 senesinde tanıştığı Tayfun Serttaş'ın 10 seneyi bulan çalışması sonucunda 2009'da bir sergiyle halka açılmıştı.Ünlü fotoğrafçıyı hasta yatağında da yalnız bırakmayan sanatçı, Minasoğlu’unun en çok sevenlerinin ziyaretine ihtiyacı olduğunu belirtiyor ve fotoğraf tutkunlarını Osep Minasoğlu’nu ziyarete davet ediyor.

Hiç yorum yok: